Helsinki saa uusia yrityksiä mukaan ilmastotekoihin – Ilmastokumppaneissa jo yli 80 isoa toimijaa

Helsinki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä ja vahvistaa yhteistyötä ilmastonmuutoksen hillinnässä yritysten kanssa. Helsingin Ilmastokumppanit -verkostoon liittyy tänään 22 uutta yritystä ja organisaatiota. Ilmastokumppanit sitoutuvat olemaan mukana tekemässä hiilineutraalia Helsinkiä ja vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään yrityksen itse valitsemin tavoittein ja keinoin.

Helsingin uudet Ilmastokumppanit ovat: Accenture, Alko, Assemblin, Fiskars, Flow Festival, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Helsingin Satama, Helsingin seurakuntayhtymä, HSL, HSY, Kotipizza Group, Lidl Suomi, Meira, OP Ryhmä, IBM Finland, Slush, Suomen Messut, Telia Finland, UPM, Urheiluhallit, Valio ja WSP Finland.

Helsingin kasvihuonekaasupäästöistä yli puolet syntyy kotitalouksien kulutuksesta, ja helsinkiläiset ovat yhä kiinnostuneempia elämäntapansa vaikutuksista ilmastoon. Yritysten käsissä on kehittää sekä helsinkiläisille että globaalisti sellaisia palveluita ja tuotteita, joiden käyttäminen ei kuormita ympäristöä yli sietokyvyn. Suuret julkiset toimijat, kuten Helsingin kaupunki, voivat ohjata tehokkaasti näiden tuotteiden ja palveluiden yleistymistä omilla hankinnoillaan ja luoda kestävälle elämäntavalle hyviä edellytyksiä yhteistyössä yritysten kanssa.

OP Ryhmän pääjohtajan Timo Ritakallion mukaan finanssialalla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä.

”Ilmastonmuutos on aikamme polttavimpia ongelmia ja sen ratkaisu vaatii toimia niin yrityksiltä, valtioilta kuin kuluttajiltakin. OP haluaa olla mukana kestävän talouden edistämisessä. Tavoitteemme olla hiilipositiivinen merkitsee sitä, että omasta toiminnastamme ei synny päästöjä ja että autamme myös muita vähentämään päästöjä”, Ritakallio sanoo.

Slushin toimitusjohtaja Andreas Saari näkee Ilmastokumppanuuden myös mahdollisuutena innovointiin.

”Halusimme liittyä mukaan Helsingin ilmastokumppaneihin, koska olemme itse äärimmäisen vahvasti sitoutuneet sekä minimoimaan negatiiviset vaikutuksemme ympäristöön että luomaan uusia ratkaisuja kestävän kehityksen ongelmiin.”

Ilmastokumppaneiksi liittyvien yritysten sitoumukset auttavat helsinkiläisiä esimerkiksi syömään ilmastoystävällisemmin, liikkumaan vähäpäästöisemmillä kulkuneuvoilla ja osallistumaan hiilineutraaleihin tapahtumiin. Ilmastokumppanit sitoutuvat muun muassa tarjoamaan myös kierrätysmateriaalista valmistettuja tuotteita sekä vähemmän energiaa kuluttavia ja uusiutuvalla energialla tuotettuja palveluita.